Hyra psykolog via bemanningsföretag – så fungerar det

Inom vården är det inte ovanligt att det råder akut brist på olika kompetenser och då kan vårdbemanning vara ett bra alternativ. Att hyra psykolog för både korta och längre uppdrag är en smidig lösning vid många olika tillfällen – till exempel då någon behörig behöver tillsättas snabbt. Läs mer om hur det fungerar här.

Hyra psykolog – så går det till

Att hyra psykolog är enkelt – även med kort varsel. Det finns flera bemanningsföretag som erbjuder vårdinrättningar att hyra en psykolog och det snabbaste sättet är att ta kontakt direkt med en av dessa. Då kan behovet redogöras med en gång – till exempel vilken kompetens som efterfrågas och hur länge, och därefter kan företaget hjälpa till att hitta någon som är lämplig för uppdraget.

Att hyra psykolog passar vid många olika tillfällen – till exempel under perioder då det finns behov av en speciell kompetens. Det kan också vara ett alternativ efter en misslyckad rekryteringsprocess eller under tiden som rekrytering pågår. Att fylla ut tomma platser vid tjänst- eller föräldraledighet är också vanligt.

Fördelar

Det finns flera fördelar med att hyra psykolog – inte minst att rekryteringsprocessen kan ske snabbt. I vissa fall gå det att få tag i en behörig person från den ena dagen till den andra och i andra fall kan det ta något längre tid. Hur som helst kan det ofta ske snabbt, om behovet för det finns.

Andra fördelar med att hyra en psykolog är:

  • Det är säkert och tryggt
  • Det är en flexibel lösning
  • Det finns ofta ett stort utbud av kompetenser

Vanliga frågor

Vilka kontroller görs?
Psykologer som arbetar som konsulter kontrolleras innan dom hyrs ut – till exempel mot Socialstyrelsen och IVO. Referenser, legitimation och andra bevis kontrolleras också, samt i vissa fall belastningsregistret.

Hur mycket korar det?
Hur mycket det kostar att rekrytera en psykologkonsult via ett bemanningsföretag varierar. Det beror bland annat på hur långt uppdraget är samt vilken kompetens som efterfrågas. För att få en uppfattning kring kostnader går det att kontakta ett bemanningsföretag, som kan svara utifrån hur behovet ser ut.

Vilka kompetenser finns?
Hos bemanningsföretag finns ofta psykologer med olika lång erfarenhet samt med flera olika specialistkompetenser att tillgå men det kan variera. Det beror kort och gott på vilka som är ”lediga” för tillfället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *